Leipuripäivät vietetään Mikkelissä 9-11.8.2019. Suomen Hiiva Oy:n löydät tavarantoimittajien messuilta osastolta 41. Tervetuloa!
Suomen Hiivalle on myönnetty GFSI-standardin mukainen elintarviketurvallisuuden sertifikaatti FSSC 22000.
Lallemand erikoistuotteista on avattu uusi nettisivusto: http://www.lallemandbread.com Käy tutustumassa esimerkkeihin starttereiden ja aromihiivojen käytöstä leivonnassa.
Leipuripäivät vietetään Lappeenrannassa 10-12.8.2018. Suomen Hiiva Oy:n löydät tavarantoimittajien messuilta osastolta 08. Tervetuloa!
Vita D hiiva on vihdoinkin saatavilla. Kysy jakelijaltasi.
Suomen hiiva jakaa kesän ja syksyn ajan joka kuukausi yhden kokeilemisen arvoisen leipäreseptin ja siihen liittyvän videon.
Reseptit ovat viime vuonna Suomessa ensikertaa esitetyn Koko Suomi Leipoo –ohjelman voittaneen Anders Wickströmin valitsemia. Videolla Anders näyttää, miten leipominen onnistuu.
Sipoolainen perheenisä on harrastanut leipomista lapsesta asti, joten kädet uppoavat taikinaan tottuneesti. Erityisesti pulla on Andersin suosikki. Sitä hän leipoo itse ja sen hän myös valitsee, kun menee kahvilaan.
– Pulla kertoo eniten leipomon tasosta, Anders toteaa.
Omassa pullareseptissään Anders käyttää aina kylmää maitoa.
– Hiiva herää kylmässä nesteessä hitaammin. Kun taikina saa kohota rauhassa, leivonnaisesta tulee paremman makuinen, oli se sitten pulla tai leipä. Mielestäni pullista tulee myös mehukkaampia.
Anders kertoo, että kilpailun voitto oli hänelle yllätys, vaikka loppua kohti voitontahto lisääntyikin.
– Välillä tehtävistä suoriutui rimaa hipoen, mutta epäonnistumisen kautta lisääntyi myös halu yrittää vieläkin enemmän.
Anders myöntää, että kilpailun jälkeen paineet leivosten onnistumisesta kotioloissa ovat kasvaneet.
– Samalla olen kuitenkin saanut myös paljon varmuutta tekemiseeni ja rohkeutta toteuttaa omaa tyyliäni, hän kertoo.
Andersin suosikkien, pullien ja erilaisten leipien lisäksi Wickströmien keittiöstä leijaileekin yhä useammin myös täysin uusia tuoksuja.
– Haluan kokeilla mahdollisimman paljon uutta. Pullissa ja leivissä suosin kuitenkin aina
tuorehiivaa, Wickström sanoo.
Leipä ja leipomotuotteet ovat EU:n alueella pian päivittäinen D-vitamiinin lähde ja auttavat vähentämään D-vitamiinin puutetta
22.1.2014- Lallemand-konserniin kuuluvan Suomen Hiivan mukaan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on antanut myönteisen lausunnon runsaasti D2-vitamiinia sisältävän leivinhiivan (Saccharomyces cerevisiae) käytöstä leivässä, sämpylöissä, konditoriatuotteissa ja elintarvikelisissä. Näin leipä ja muut hiivalla nostatetut leipomotuotteet voivat muodostaa päivittäisen D-vitamiinin lähteen silloin, kun ne leivotaan Lallemandin leivinhiivalla, joka on maailman ensimmäinen D-vitamiinia sisältävä leivinhiiva.
Christel Lamberg –Allardt, Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen professori ja uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten laadintaan osallistuneen, D-vitamiinin ominaisuuksia systemaattisesti selvittäneen työryhmän puheenjohtaja, toteaa seuraavasti: ”Pohjoismaiden leveysasteilla D-vitamiinia syntyy ihossa talvisin tuskin lainkaan, ja puutostilojen välttämiseksi on D-vitamiinia siis saatava myös ravinnosta. Jotta väestön D-vitamiinin saanti pysyisi riittävällä tasolla ja talvinen D-vitamiinitason lasku vältettäisiin, tuoreissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa on nostettu D-vitamiinin saantisuositusta 2–74-vuotiaiden ikäryhmässä 7,5 mikrogrammasta 10 mikrogrammaan päivässä ja vähintään 75-vuotiaiden ryhmässä 20 mikrogrammaan päivässä. Väestötasolla tämä määrä voidaan saavuttaa vain, jos ruokavalioon lisätään uusia D-vitamiinin lähteitä. Leipä on yksi mahdollisuus, jonka avulla D-vitamiinin saantia voidaan lisätä ja sen puutetta torjua.”
Lallemand Inc:in toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jean Chagnon toteaa: “Koska monet eurooppalaiset eivät saa riittävästi D-vitamiinia ja sen lähteitä on lisättävä ruokavalioon, EFSAn myönteinen lausunto avaa leipomoalalle loistavan tilaisuuden osallistua ongelman ratkaisuun. Lallemandin leivinhiivat ovat luontainen, kasviperäinen D-vitamiinin lähde. Niiden avulla leipomot voivat helposti ja tehokkaasti lisätä tuotteidensa ja erityisesti leivän D-vitamiinipitoisuutta. Näin tämän tärkeän luontaisen ravinteen saanti voi parantua ja jokapäiväisestä leivästä voi tulla eurooppalaisille D-vitamiinin ’jokapäiväinen lähde’.”
Lallemandin runsaasti D-vitamiinia sisältävät leivinhiivat tulevat suunnitelmien mukaan Euroopan markkinoille vuoden 2014 toisen neljänneksen lopulla.
Tutkimukseen “Lallemand VitaD baker’s yeast is as bioavailable as a vitamin D supplement”
(Lallemandin VitaD-leivinhiivan biosaatavuus on yhtä hyvä kuin D-vitamiinilisien), voi tutustua osoitteessa http://vitamind.lallemand.com/study-shows-bread-made-with-lallemand-vitad-bakers-yeast-is-as-bioavailable-as-a-vitamin-d-supplement/.
EFSAn julkaisun osoite on http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/3520.htm
Suomen Hiiva, Kari Sillfors, +358 10 841 5000 ksillfors@lallemand.com
Lallemand Inc. Cilla Ingman, +1-514- 522 2133; cingman@lallemand.com
Lallemand Inc. on kanadalainen yksityinen osakeyhtiö, joka on erikoistunut hiivaa ja bakteereita koskevaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä niiden tuotantoon, markkinointiin ja jakeluun. Lallemandilla on yli 2.500 työntekijää yli 30 maassa kaikissa maanosissa. Suomen Hiiva on Lallemandin liiketoimintayksikkö, joka toimittaa hiivoja ja leivontaratkaisuja leipomoyrityksille ja kuluttajille ja on alallaan Suomen johtava yritys. Suomen Hiivan toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 125 vuotta. Lisätietoa löytyy osoitteista www.suomehiiva.fi www.lallemand.com ja vitamind.lallemand.com.
Oikein Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta!
Toivottaa Suomen Hiivan väki
Kiitos Kainuun Leipomoliikkeenharjoittajat Ry:lle hienosti järjestetyistä kesäpäivistä. 500 vierasta ei voi olla väärässsä, mukavaa oli. Kiitos myös kaikille jotka vierailivat osastollamme ja niillekin jotka eivät sinne kerinneet. Nähdään näissä merkeissä ensi vuonna Porissa.
Leipuripäivät vietetään Vuokatissa 9.-11.8.2013. Suomen Hiiva Oy:n löydät tavarantoimittajien messuilta osastolta 30. Tervetuloa käymään.
Oikein Hyvää Juhannusta!
Toivottaa Suomen hiivan väki
Pullan tuoksuista Joulua!
ja
Mukavia leivontahetkiä vuodelle 2013 !
Toivoo: Suomen Hiivan väki
Lokakuun parhaan mainoksen tittelin voitti Suomen Hiiva nettisivu-uudistuksellaan. Uudistimme keväällä tunnetun ja perinteikkään suomalaisen brändin logon ja yritysidentiteetin. Kesän jälkeen vuorossa olivat Suomen Hiivan internetsivut. Niiden uudistamisen haasteena oli hiivan kaksi vahvaa, toisistaan poikkeavaa käyttäjäkuntaa: leipomoteollisuus ja kuluttajat.
Kotipuolen asiakkaille keskeisin hiivaan liittyvä asia ovat reseptit: niitä ihmiset etsivät ja niillä ihmiset saadaan liikkeelle. Harva hakee tietoa hiiva- tai tuorehiiva-sanalla, vaan hakukoneeseen kirjoitetaan esimerkiksi pullataikina tai pizzapohja. Ammattilaisille tärkeää on reseptien ohella Suomen Hiivan konsultoiva asiakaspalvelu sekä tuotteiden kattava jakeluverkosto.
KPM-tuomaristo kiitteli sivuston toimintalogiikkaa, selkeyttä ja “yksinkertaista, vanhaa sävyä”. Yksi tuomareista piti olennaisena, että “käyttäjäkunnat löytävät heti omat, itseä koskettavat asiat”. Toinen kiinnostui aiheesta itsekin. “Teki mieli mennä tutustumaan tarkemmin.”
Lokakuun KPM-tuomaristoon kuuluivat Jonna Kukko Future Groupista, Merja Lehtovaara-Viitala Juustoportista ja Tord Holmlund Uponorilta.
Ilmeen Suomen Hiiva -tiimissä työskentelivät Suomen Hiivan myyntipäällikön Kari SIllforsin kanssa AD Tuomas Kotialho, AD Antti Toivanen, projektiassistentti Petra Partanen ja projektijohtaja Joona Kallinen.
Leipurin Oy muuttaa 10.12.2012 uusiin tiloihin Vantaalle. Käynti- ja postitusosoitteet muuttuvat, mutta muut yhteystiedot pysyvät ennallaan. Uudet osoitteet löytyvät jakelijamme kohdasta.
Se mikä menee ylös, tulee suurella todennäköisyydellä myös alas. Näin kävi karppaukselle eli hiilihydraattien rajoittamiseen perustuvalle ruokavaliolle. Tuotteiden myynti on pudonnut rajusti ja niistä on tullut lähinnä marginaalivalmisteita. Päivittäistavarakaupan mukaan buumi tyssähti viime vuoden jälkeen ja kiivain huuma meni ohi.
Lue lisää:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/se-siita-karppauksesta-buumi-ohi-myynti-romahti
Lähde Suomen Kuvalehti
Vuoden alamäen jälkeen leivänmyynti on kääntynyt hienoiseen kasvuun.
Lue lisää:
http://www.esaimaa.fi/Online/2012/10/29/Leip%C3%A4+palasi+ruokap%C3%B6ytiin/2012114391175/4
Lähde:
Etelä-Saimaa
IBA messut järjestettiin Saksassa 16.9-21.9.2012. Suomen Hiiva Oy otti osaa messuihin Lallemandin yhteisosastolla. Suomalaisia kävijöitä osastollamme oli yli 150. Kiitos kaikille.
Suomen Hiiva on uusinut verkkosivunsa palvellakseen asiakkaitaan entistä paremmin. Verkkosivujemme laaja sisältö on nyt selkeästi aseteltu ja helposti löydettävissä. Kätevään reseptipankkiin on koottu runsaasti leipomoiden tarpeisiin soveltuvia leivontaohjeita. Sivuiltamme löydät nyt helposti myös kaikki tuotteemme, sinua lähimmän jakelijan ja helpoimman tavan ottaa yhteyttä.