Taikina:
2 ½ dl rasvatonta maitoa tai vettä
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 tl aromisuolaa
1 rkl hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl porkkanaraastetta
½ dl öljyä
Täyte:
puolikas sipuli
2 tomaattia
½ prk kuutioitua kevyt fetajuustoa
pizzamaustetta
1 dl juustoraastetta
Voiteluun 1 kananmuna
Pinnalle ½ dl juustoraastetta
Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää suola, hunaja ja porkkanaraaste. Lisää jauhot ja alusta taikina käsin. Lisää öljy viimeisenä taikinaan. Nostata taikinaa 30 minuuttia.
Valmista odottaessa täyte. Kuori ja hienonna sipuli, kuutioi tomaatit ja raasta juusto.
Kauli nousseesta taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja levitä täytteet niiden päälle. Kääri taikinalevyt rullalle, leikkaa rullista palasia ja laita ne kahteen sydämenmuotoiseen vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Nostata leipiä noin 30 minuuttia.
Voitele nousseet leivät kananmunalla ja laita pinnalle juustoraastetta. Paista leipiä uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Pattasten koulu, Pattijoki