Vaalea taikina:
1 ½ dl vettä
1 dl maitoa
½ palaa tuorehiivaa
½ tl suolaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Tumma taikina:
1 ½ dl vettä
1/3 palaa tuorehiivaa
½ tl suolaa
3 rkl siirappia
2 dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun margariinia
Valmistus:
Valmista taikinat erikseen.
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja tummassa taikinassa myös siirappi. Lisää jauhot ja alusta taikinat, kunnes ne irtoavat kulhon reunoista. Peitä taikinat leivinliinalla ja nostata ne.
Yhdistä taikinat voidelluissa vuoissa, kuten tekisit tiikerikakun. Paloittele taikinat pieniksi paloiksi, jotka asetetaan vuoron perään vuokaan. Paina palat yhteen. Nostata leipiä liinalla peitettynä. Paista tiikerileipä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Resepti: Tehtaanpuiston yläaste, Helsinki 1994