Sienipiirakka

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl yrttisuolaa
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 keltuainen
2 rkl vettä

Täyte:
½-1 l sieniä (suppilovahvero, torvisieni, kanttarelleja, tatteja)
1 kananmuna
2 dl Crème Fraichea
1 dl kermaa
valkopippuria

Koristeluun tomaattia ja persiljaa

Valmistus:
Mittaa jauhot ja yrttisuola kulhoon. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Tee keskelle kolo. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja kaada jauhoihin. Sekoita keltuainen ja vesi ja lisää puolet siitä taikinaan. Säästä toinen puoli voiteluun. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostata taikinaa noin 20 minuuttia.

Kauli noussut taikina pyöreäksi. Nosta taikinalevy vuokaan (halkaisija noin 30 cm) siten, että myös reunat peittyvät. Voitele taikinalevy keltuaisella ja nostata noin 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan. Koristele piirakka tomaattiviipaleilla. Paista piirakka uunin alaosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta piirakka uunin yläosaan ja paista, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä päältä.

Resepti: Elimäen Yläaste, 1994