Pohjataikina:
1 dl vettä
1/3 palaa tuorehiivaa
½ tl yrttisuolaa
½ tl paprikajauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
100 g pekonia
3 dl ryöpättyjä suppilovahveroita, muita sieniä tai
1 l tuoreita sieniä
2 sipulia
1 punainen paprika
200 g sulatejuustoa
2 kananmunaa
1 tl yrttisuolaa
½ tl mustapippuria
1 tl basilikaa
(valkosipulia)
Voiteluun kananmunaa
Valmistus:
Valmista pohjataikina tavalliseen tapaan. Kauli se pyöreäksi ohueksi levyksi, joka peittää voidellun piirasvuoan pohjan ja reunat. Nostata pohja.
Valmista odottaessa täyte. Ruskista pekoni kevyesti, lisää sienet, sipulisilppu ja paprikakuutiot.
Vatkaa munat ja lisää sekaan sulatejuusto pieninä kuutioina sekä mausteet.
Voitele piirakan reunat, levitä täyte ja kaada sulatejuusto-munaseos päälle. Paista piirasta uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
Resepti: Elimäen Yläaste, 1994