Green Carrot

Taikina:
5 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
5 dl porkkanaraastetta
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
½ dl margariinia

Täyte 1:
3 prk (170g) valkosipulilla maustettua Crème Bonjouria
2 dl kermaviiliä
maun mukaan persiljaa, tilliä ja yrttimaustetta

Täyte 2:
1 prk tonnikalaa
puolikas purjo
1 dl kermaviiliä
yrttimaustetta

Koristeluun tillisilppua, porkkanaraastetta, persiljasilppua, tomaattiviipaleita

Tarvittaessa kostutukseen kasvislientä

Valmistus:
Lämmitä maito ja murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää suola, siirappi tai hunaja, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini. Nostata taikinaa noin 15 minuuttia. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Sumuta sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista leipälevy uunin keskiosassa 200-225 asteessa 25-30 minuuttia.

Sekoita täytteet paiston aikana.

Halkaise leipälevy ja levitä 1/3 osa Creme Bonjour -täytteestä levynpuolikkaalle ja laita toinen puolikas päälle. Jos kuori tuntuu kovalta, voit kostuttaa sitä kasvisliemellä. Levitä tonnikalatäyte levyn päälle ja kierrä levy rullalle leivinpaperin avulla kuten kääretorttu. Levitä loput täytteestä tortun päälle. Koristele torttu.

Resepti: Tiirismaan yläaste, Lahti 1994 2. palkinto