2 ½ dl vettä
½ pala tuorehiivaa tai
½ pussia kotileipojan kuivahiivaa
1 tl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl oreganoa
100 g sinihomejuustoa
1 tl suolaa
50 g margariinia
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle oreganoa ja hunajaa
Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, oregano sekä vehnäjauhot ja alusta taikinaa. Peitä taikina liinalla ja nostata taikinaa hyvin.
Lisää sinihomejuusto, suola, margariini ja hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Jaa taikina kymmeneen osaan, joista jokainen vielä kolmeen osaan. Leivo palaset noin 10 cm säikeiksi ja letitä ne kolmen säikeen leteiksi. Voit yhdistää letit myös päivänkakkaran tai tähden muotoiseksi.
Nosta letit leivinpaperille ja nostata hyvin. Sumuta sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Voitele sämpylät hiukan ennen uunista ottamista hunajalla ja ripottele pinnalle oreganoa.
Resepti: Harjunrinteen yläaste, Riihimäki 1994