Mannasuurimosämpylät

5 dl vettä
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussia kotileipojan kuivahiivaa
1 rkl siirappia (tai hunajaa)
5 dl Myllärin mannasuurimoita
4 dl Myllärin ruisleipäainesta (huom 2 kg:n pussi, hiivaton)

Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sen jälkeen muut ainekset. Taikina on tässä vaiheessa löysän tuntuinen, mutta se turpoaa mannasuurimoiden ansiosta. Seisota taikinaa kulhossa 1 tunti, jonka aikana taikinaan muodostuu mieto happamuus.

Muotoile noussut taikina tangoksi hyvin jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa se veitsellä paloiksi ja painele leikkauspinnat mannasuurimoihin. Aseta palat väljästi leivinpaperille nousemaan liinalla peitettynä noin 30 minuutiksi. Sumuta sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista sämpylät 240 asteessa noin 20 minuuttia. Laita kypsät sämpylät koriin ja peitä pyyhkeellä.