5 dl vettä tai maitoa
1 pala tuorehiivaa
2 dl Myllärin luomukauraleseitä
2 tl sokeria tai
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
9 dl Myllärin luomuvehnäjauhoja
Valmistus:
Sekoita kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen tuorehiiva sekä kauralese. Anna kauraleseiden turvota noin 5 minuuttia. Lisää suola, sokeri ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää rypsiöljy vaivauksen lopussa.
Nostata taikinaa lämpimässä paikassa pyyhkeellä peitettynä noin 15 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palaset tangoiksi. Paloittele tangot 10 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Nostata sämpylöitä lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat kooltaan lähes kaksinkertaisia, noin 30 minuuttia. Sumuta sämpylät vedellä ennen paistoa.
Paista sämpylät uunin keskiosassa 220 asteessa 15-20 minuuttia.