Taikina:
1 ½ dl maitoa
1/4 pkt tuorehiivaa tai
½ pussi kotileipojan kuivahiivaa
½ kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
40 g margariinia
Rahkatäyte:
3 dl maitorahkaa
1 ½ kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2 ½ tl vanilliinisokeria
Kaurahiutaleseos:
3/4 dl kaurahiutaleita
25 g sulatettua margariinia
1/4 dl sokeria
Lisäksi 1 ½ dl punaherukoita tai muita mieleisiä marjoja
Valmistus:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva siihen. Lisää kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää sulatettu margariini. Anna taikinan levätä 5 minuuttia. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan 26 cm piirasvuokaan. Nostata piirakkaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Valmista rahkaseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Valmista kaurahiutaleseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Laita nousseen taikinan päälle ensin rahkaseos, ripottele viinimarjat rahkan päälle ja lisää viimeisenä murustaen kaurahiutaleseos. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
3. Palkinto, Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Tenetin yläaste, Vuokatti