2 dl maitoa tai vettä
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 dl rusinoita
2 dl hillottuja hedelmäkuutioita
1 kananmuna
6-7 dl venhäjauhoja
75 g margariinia tai voita
Koristeluun 1 kananmuna, mantelilastuja, raesokeria
Valmistus:
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen hyvin. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, rusinat, hillotut hedelmät, kananmuna sekä 3 dl vehnäjäuhoa. Vatkaa seosta. Lisää loput jauhoista sekä rasva. Vaivaa taikinaa kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä noin 25 minuuttia.
Jaa noussut taikina kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi isoiksi pulliksi. Nostata pullia liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja sirottele pinnalle mantelilastuja sekä raesokeria. Paista joulupullia uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.