Hillopullakakku

Taikinajuuri:
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ palaa tuorehiivaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
½ dl juoksevaa margariinia tai öljyä
sekä vehnäjauhoja taikinan pehmeäksi alustamiseen

Täytteeseen paistonkestävää hilloa tai marmeladia

Voiteluun 1 kananmuna

Koristeluun raesokeria ja punaisia kirsikoita

Valmistus:
Sekoita taikinajuuren ainekset keskenään ja nostata taikinajuurta lämpimässä noin 10 minuuttia. Lisää taikinajuureen mausteet ja rasva. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

Jaa vaivattu taikina kolmeen osaan: kahteen yhtä suureen ja yhteen hieman pienempään osaan. Kauli kaksi isompaa taikinaosaa levyiksi ja paina niihin suurella piparkakkumuotilla muoto (25 cm halkaisija). Aseta toinen levy pellille leivinpaperin päälle kakun pohjaksi ja levitä siihen kerros paistonkestävää hilloa. Paina toiseen levyyn pienellä (tavallisen kokoisella) piparkakkumuotilla reikä ja nosta levy edellisen päälle. Letitä pieni taikinapala letiksi ja nosta se “kakun” päälle koristeeksi.

Nostata leivonnaista noin 20 minuuttia. Voitele se kananmunalla ja koristele kulmat kirsikoilla ja koko kakku raesokerilla. Paista leivonnaista uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.