Banaanipullat

Taikina:
2 dl maitoa
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
5-6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia, voita tai öljyä

Täytteeksi 4-5 kaurakeksiä, 1 banaani ja raesokeria

Voiteluun 1 kananmuna

Valmistus:
Valmista tavallinen pullataikina. Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää kardemumma, sokeri, suola, kardemumma ja 2 ½ dl vehnäjauhoja. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhoista sekä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä pullia ja asettele ne pellille. Kohota pullia liinalla peitettynä noin 25 minuuttia. Murskaa kaurakeksit ja pilko banaani siivuiksi. Paina nousseisiin pulliin syvennykset ja voitele pullat. Ripottele ensin kaurakeksien murut pullien päälle ja laita sitten kaksi banaanin siivua kunkin pullan päälle. Ripottele päälle vielä raesokeria. Paista pullia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Lyseomäen yläaste, Heinola