3 dl vettä
3 dl luonnonjugurttia
25 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl spelttijauhoja
½ dl siirappia
1 rkl suolaa
200 g kuivattuja aprikoosia
200 g pähkinöitä(hasselpähkinä, saksanpähkinä)
Laita vesi ja jugurtti astiaan ja murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja suola sekä lopuksi kuivat ainekset. Vaivaa koneessa noin 10 min. Lisää pilkotut aprikoosit ja pähkinät. Anna levätä 1 tunti.
Kun taikina on levännyt, kaada taikina jauhotulle pöydälle ja taita taikina niin, että siitä syntyy pitkulainen leipä. Anna leivän levätä pöydällä niin, että taitoskohdat ovat pöytää vasten leivän alapuolella.
Laita uuni 250 asteeseen. Laita toinen pelti uuniin alaosaan.
Nosta leivät pellille taitoskohdat ylöspäin. Laita leivät uuniin ja samalla 4 jääpalaa uunin alaosassa olevalle pellille. Paista leipää 250 asteessa 25 min ja sen jälkeen vielä 10 min. 200 asteessa.