Taikina:
5 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ tl suolaa
150 g margariinia
3 kananmunaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
Täyte:
voita
sokeria
vanilliinisokeria
ruusunmarjasosetta
Valmistus:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva siihen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola ja kananmunat. Sulata margariini ja kaada puolet maitoseokseen. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina. Lisää lopuksi loput margariinista. Nostata taikinaa 45 minuuttia.
Kauli noussut taikina tasaiseksi levyksi. Levitä leveyssuunnassa puoleen osaan taikinalevyä voita, sokeria vanilliinisokeria ja ruusunmarjasosetta. Taita tyhjä taikinalevypuolisko täytetyn päälle. Leikkaa taikinapyörällä 1 cm levyisiä suikaleita. Käännä suikaleista solmu, aseta pellille. Nostata pullia 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Paista ruusupullia uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Nuori Leipoja -kilpailu 2000, Launeen koulu, Lahti