Taikina:
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
5 dl maitoa tai vettä
1 ½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 tl suolaa
2 kananmunaa
5 g kardemummaa
15-16 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 prk rahkaa
sokeria maun mukaan
1 kananmuna
Voiteluun kananmunaa
Koristeluun koristekirsikoita tai persikanpaloja
Valmistus:
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja munat. Lisää jauhot vähitellen, alusta vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Nostata taikina kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
Valmista odottaessa täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään.
Jaa noussut taikina 20 osaan ja leivo pyöreiksi pulliksi. Nostata pullat pellillä. Anna pullien kohota, voitele nousseet pullat kananmunalla. Leikkaa saksilla pullaan ristiviilloin kuoppa, joka täytetään rahkatäytteellä. Voitele pullat kananmunalla. Paista pullia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele paiston jälkeen.