5 dl vettä tai maitoa
1 pala tuorehiivaa tai
2 pussia kotileipojan kuivahiivaa
1 kananmuna
2 tl suola
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
15-16 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Koristeluun paistonkestävää hilloa tai marmeladia (kuvassa myös voisilmä ja rahkasilmäpullia)
Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä 7 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja lopuksi pehmeä rasva.
Vaivaa taikinaa kunnes se on sileä ja kimmoisa sekä irotaa käsistä ja kulhon reunoista. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä ainakin 20 minuuttia.
Paloittele taikina noin 30 pikkupullaksi. Nostata pullia liinalla tai muovilla peitettyinä lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele nousseet pullat kananmunalla. Paina pulliin syvennys ja täytä se hillolla. Paista pullia uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.