2 ½ dl maitoa tai vettä
½ palaa tuorehiivaa tai
1 pussi kotileipojan kuivahiivaa
½ rkl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoa
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1tl suolaa
Sokerikaneliseos:
½ dl sokeria
1 rkl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
Voiteluun sulatettua voita tai margariinia
Valmistus:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa, lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää kardemumma, sokeri ja suola sekä 3,5 dl vehnäjauhoja. Vatkaa seosta. Lisää loput vehnäjauhoista ja pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Nostata taikinaa kulhossa muovilla tai liinalla peitettynä 30 minuuttia. Paloittele noussut taikina 14 osaan ja muotoile pyöreiksi pulliksi. Kastele pullat sulatetussa voissa tai margariinissa, jonka jälkeen pyöritä pullat kanelisokeriseoksessa. Asettele pullat tasaisesti rasvalla voideltuun kakkuvuokaan. Nostata Bostonkakkua noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Paista Bostonkakku uunin alaosassa 175 asteessa 30-40 minuuttia.